До чого українцям готуватися до 2020 року

В Україні з січня 2020 року відбудуться істотні зміни в соціальній і економічній сферах, що стосуються водіїв, власників сателитарных антен і курців. Найбільше зміни стосуються власників автотранспорту.

Водійські права онлайн, фото: ШоТам
Водійські права онлайн, фото: ШоТам

До кримінальної відповідальності з 1 січня будуть залучатися нетверезі водії. Перше таке порушення загрожує горе-водієві судимістю та позбавленням права керувати автомобілем на три роки. Крім того порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі від 17 до 32 тисяч гривень.

Звільнені захисники України отримали заслужений подарунок на Новий рік

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Дванадцять звільнених з російського полону українських військовослужбовців отримали нові особисті документи. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони України.

українські військові, фото: Хвиля
українські військові, фото: Хвиля

Наголошується, що йдеться про документи, що засвідчують перебування на військовій службі в Збройних силах України.

У Головному військовому клінічному госпіталі посвідчення і військові квитки вручив солдатам начальник Управління морально-психологічного забезпечення підготовки та застосування військ, полковник Олександр Тарнавський.

Зеленський з Путіним вирішили долю Донбасу одним дзвінком

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Російської Федерації Володимиром Путіним. Про це повідомляє Офіс президента у своєму Telegram-каналі.

"Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Глави держав привітали один одного з наступаючими святами та проведеним взаємним звільненням утримуваних осіб, яке відбулося 29 грудня. Також сторони привітали укладення контракту на транзит російського газу по території України, підписаного напередодні", — йдеться у повідомленні.

В Україні будуть "ліцензувати" немовлят

Президента України Володимира Зеленського закликали ввести обов'язкову ліцензію на народження дітей. Про це свідчить петиція, яка була опублікована на сайті Президента України.

Пологовий будинок
Пологовий будинок

"Пропоную ввести закон, який би забороняв народжувати без ліцензії", - йдеться в тексті петиції.