Зарплати українців зростають вже чотири роки поспіль і, як передбачає бюджет на 2020 рік, це зростання не припиниться.

Через високу ділову активність українців та зростання попиту на ринку праці за 2020 рік зарплати можуть зрости щонайменше на 10%. Найбільше зросте зарплата для тих фахівців, які мають кваліфікацію в галузях, які, в свою чергу, є найбільш привабливими для інвестицій.

Ця тенденція зростання зарплат також, скоріше за все, призведе до зменшення кількості людей які виїжджають за кордон на заробітки. А в деяких галузях та регіонах можна очікувати навіть на те, що нинішні заробітчани повернуться додому.

Зарплати в Україні, фото: Уніан
Зарплати в Україні, фото: Уніан

При цьому варто зазначити, що в новому році також зміняться суми до сплати за комунальні послуги. Зокрема, вартість газу складатиме 6.96 гривень за кубометр до 1 травня, а потім знов стануть ринковими. Також очікується, що на третину зросте вартість електроенергії — спершу для великих побутових споживачів, а до кінця року — для усіх інших. А тарифи на гарячу воду через фіксацію цін на газ можуть дещо знизитись.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Також слід зазначити, що навесні очікується здорожчання оплати за вивезення, утилізацію та переробку побутового сміття. Але вартість цієї послуги встановлюється на рівні місцевої влади, тому відрізняється в різних регіонах

Нагадуємо, що з першого січня “ПриватБанк” запровадив нововведення в роботі банкомату на випадок, якщо, знімаючи з картки готівку, забули її забрати.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що з карток ПриватБанку почали зникати гроші.

Також портал "Знай.ua" писав, що ПриватБанк влаштував українцям випробування.