У Державному бюро розслідувань призначили нового керівника у "справі Майдану". Ним став Олександр Буряк, який обіймає посаду заступника бюро.

До цього Буряк відповідав за роботу оперативних підрозділів та займався їх укомплектуванням, повідомила пресслужба ДБР.

Заступник ДБР має досвід на керівних посадах у слідчих підрозділах та пройшов навчання у структурних підрозділах Європейського суду з прав людини. З 2015 по 2017 роки працював заступником прокурора міста Києва, заступником начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури столичної прокуратури.

Олександр Буряк, сайт ДБР
Олександр Буряк, сайт ДБР

Сам Буряк відзначив, що завершення розслідування справ Майдану – одне з найвідповідальніших завдань, яке зараз стоїть перед Державним бюро розслідувань.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Це складний напрям роботи, де потрібне не лише бажання, а й значний досвід роботи у слідстві. Керівництво Державного бюро розслідувань це добре розуміє, тому доручили цю відповідальну роботу мені. Наразі триває переведення слідчих та прокурорів з Генеральної прокуратури до нашого відділу, як це передбачено змінами до закону "Про Державне бюро розслідувань", - сказав Буряк.

Слухання у справі про активістів Майдану
Слухання у справі про активістів Майдану

Зазначимо, що 20 листопада ГПУ завершила досудове розслідування у всіх кримінальних провадженнях стосовно Євромайдану. Протягом 3 місяців матеріали справ мають передати за підслідністю ДБР.

Нагадуємо, що Богдана забув? Зеленського під Новий рік засікли на улюбленому курорті українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, представники родин героїв Небесної Сотні звернулись до Генеральної прокуратури України з вимогою замінити прокурорів, які представляють обвинувачення у справі колишніх представників "Беркуту".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.