З нинішнього року кількість дорожніх знаків, які передбачені правилами дорожнього руху, збільшиться на три, повідомляє портал “UA Today”.

Усі три знаки стосуються електромобілів, які набирають популярність в Україні - “Для електромобілів”, “Крім електромобілів” та “Станція зарядки електромобілів”. Наразі Кабінет міністрів доручив одному з відомств розробити вигляд цих знаків.

електрокари в Україні
електрокари в Україні

За порушення вимог цих знаків водіям “звичайних” автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння загрожують штрафи у розмірі від 340 до 510 гривень і оскаржити їх буде неможливо, оскільки відповідні нормативно-правові акти ще приймаються. Подібні дорожні знаки для електромобілів давно вже існують в багатьох інших країнах світу.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Нагадуємо, що раніше було анонсовано створення в Україні спеціальних номерних знаків зеленого кольору для електромобілів.

Як повідомляв портал Знай.uа, "євробляхерів" розділять на дві категорії.

Також портал Знай.uа писав, що "євробляхерам" дали останній шанс, але пощастило не всім.