Українським солдатам встановлять більше навчальних тренажерів. Так, у 2020 році укомплектованість такими тренажерами виросте до 60%.

Про це повідомив начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ, заступник начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗСУ підполковник Владислав Пономарьов.

бійці ЗСУ
бійці ЗСУ

"Будуть закуплені тренажери як для підготовки операторів та екіпажів, наприклад 2С6 "Тунгуска", так і взводу в цілому. Зокрема начальний центр Повітряних Сил отримає мультимедійні комплекси ЗРК С-300 та "Бук-М1", навчальний центр Військово-Морських Сил – тренажери танка Т-80, а навчальний центр ДШВ – статичні тренажери БМП", — зазначив підполковник Владислав Пономарьов.

Триватиме також облаштування комп’ютерних багатофункціональних класів. А це, зі свого боку, дасть змогу командирові керувати віртуальним взводом, що зараз потрібно України.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

воїни ЗСУ
воїни ЗСУ

"Залучення до системи бойової підготовки різних тренажерних систем зумовлено потребою у забезпечені високого рівня підготовленості військовослужбовців з одночасним зниженням матеріальних і фінансових витрат. Такий підхід — украй актуальний для України", — розповів офіцер.

Використання тренажерів і засобів імітаційного моделювання дає можливість відпрацьовувати реалістичніші сценарії бойових дій, що інколи неможливо зробити в польових умовах. Нині сучасні імітаційні засоби застосовують у комплексі з потужними комп’ютерними системами для проведення навчань підрозділів.

Нагадаємо, викрито підступний план Путіна щодо українських земель: "Для маневру залишилося мало місця".

Як повідомляв Знай.uа, українцям показали обличчя полеглих за свободу і мир героїв: країна в неоплатному боргу перед ними.

Також портал Знай.uа писав, що на Донбасі, в зоні проведення ООС, в перший день нового року помер український військовий Юрій Сергеєв з позивним Гудвін.