В Україні можуть підвищити пенсійний вік. Нині це питання є неминучим в країні.

Про це заявила глава комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу") в інтерв'ю агенції "Інтерфакс-Україна".

Третьякова вважає, що в Україні необхідно піти на дуже плавне підвищення пенсійного віку. Зокрема, почати підвищувати пенсійний вік на 1 місяць вже з 2023 року.

Пенсіонери, Фото: Об'єктив
Пенсіонери, Фото: Об'єктив

"Я думаю, що жовтень 2017 року виявився дуже стресовим для людей, коли їм перераховували пенсії, тому ми проведемо індексацію в березні цього року і запустимо другу пенсію, а потім вже будемо думати, що вийшло, а що ні у реформі солідарного пенсійного забезпечення. Але які б м'які варіанти ми не придумали, як би ми не намагалися, все одно доведеться думати про підвищення пенсійного віку", - заявила Третьякова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Галина Третьякова
Галина Третьякова

Глава парламентського комітету заявила, що ресурси для модернізації солідарної системи обмежені. Варто додати, що з 1 січня 2020 року мінімальна пенсія зросте з 8% - з 1638 грн до 1769 грн.

Нагадуємо, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше ніж 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.

Як повідомляв портал Знай.uа, міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет висловив сподівання, що обов’язкове ведення трудових книжок в Україні скасують до березня 2020-го.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.