В Україні можуть підвищити пенсійний вік. Нині це питання є неминучим в країні.

Про це заявила глава комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу") в інтерв'ю агенції "Інтерфакс-Україна".

Третьякова вважає, що в Україні необхідно піти на дуже плавне підвищення пенсійного віку. Зокрема, почати підвищувати пенсійний вік на 1 місяць вже з 2023 року.

Пенсіонери, Фото: Об'єктив
Пенсіонери, Фото: Об'єктив

"Я думаю, що жовтень 2017 року виявився дуже стресовим для людей, коли їм перераховували пенсії, тому ми проведемо індексацію в березні цього року і запустимо другу пенсію, а потім вже будемо думати, що вийшло, а що ні у реформі солідарного пенсійного забезпечення. Але які б м'які варіанти ми не придумали, як би ми не намагалися, все одно доведеться думати про підвищення пенсійного віку", - заявила Третьякова.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Галина Третьякова
Галина Третьякова

Глава парламентського комітету заявила, що ресурси для модернізації солідарної системи обмежені. Варто додати, що з 1 січня 2020 року мінімальна пенсія зросте з 8% - з 1638 грн до 1769 грн.

Нагадуємо, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше ніж 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.

Як повідомляв портал Знай.uа, міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет висловив сподівання, що обов’язкове ведення трудових книжок в Україні скасують до березня 2020-го.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.