Вже в березні 2020 року в Україні можуть запустити програму "другої пенсії". Про це повідомила глава парламентського комітету з питань соцполітики Галина Третьякова в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". За словами чиновниці, запуск цієї програми ініціював президент Володимир Зеленський, а її суть полягає в тому, що всі працюючі українці зможуть самі поповнювати свій особовий рахунок. Але при цьому обов'язковою умовою залишиться накопичення пенсії. Тобто кожен сам вирішує, яку суму відкладати.

Це може бути і 0%, але роботодавець також буде вносити кошти на цей особовий рахунок, та сума буде розраховуватись за формулою "скільки людина відкладає +1% від зарплати". Третьякова також заявила, що для українців потрібно плавно підвищувати пенсійний вік – як мінімум на 1 місяць кожен рік. Вона пропонує запустити це вже в найближчі 3-5 років. Чиновник вважає, що, якщо не почати це робити, що з роками ситуація з пенсією буде тільки погіршуватися, особливо що стосується молоді.

Галина Третьякова, InfoResist
Галина Третьякова, InfoResist

Нагадаємо, у Пенсійному фонді пішли на поступки українцям.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що борги по зарплаті в Україні виросли.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні стрімко зростають борги по зарплатах.