Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), розпочала роботу над спрощенням порядку перенесення абонентського номера між мобільними операторами. Інформацію про це було опубліковано на сайті НКРЗІ.

"Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, розпочато роботу над розробкою змін до Порядку надання послуг з перенесення абонентських номерів. Основною метою таких змін є спрощення для споживача процедури отримання послуги з перенесення абонентського номера (ППН), що дозволить споживачам більш вільно змінювати оператора телекомунікацій, у мережі якого вони отримують телекомунікаційні послуги", – йдеться у повідомленні. НКРЗІ

Перенесення мобільного номера, фото: ukr.media
Перенесення мобільного номера, фото: ukr.media

Повідомляється, що НКРЗІ вже провела попередні консультації з представниками операторів мобільного зв’язку та спілки захисту прав споживачів. Зокрема, була представлена концептуальну модель змін.

Запропонована концепція змін передбачає спрощення порядку подачі заяв абонентів на отримання ППП, а саме, подання заяви на ППН до одного суб’єкта – оператору-одержувачу за принципом єдиного вікна "One Stop Shop process" з одночасною реєстрацією такого абонента, якщо він планує отримувати послуги не на основі письмового договору.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Перенесення мобільного номера, фото: Depositphotos
Перенесення мобільного номера, фото: Depositphotos

Також буде зменшено термін перенесення абонентського номера до двох робочих днів. Зараз період перенесення становить 3 дні. Також спростять процес ідентифікації абонента. Наразі робота над змінами до Порядку надання послуг з перенесення абонентських номерів продовжується.

Нагадаємо, як переказувати гроші з телефону на телефон і на карту

Як повідомляв портал "Знай.ua", кілька фраз і грошей, як не було: шахраї приготували українцям пастку перед Новим роком

Також "Знай.ua" писав, що Facebook змушує користувачів Messenger реєструватися в соцмережі