Державна казначейська служба оприлюднила нові рахунки IBAN для зарахування податків, які запрацювали з 1 січня. Про це повідомляє Financial Club.

Також змінено рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ, системи електронного адміністрування реалізації спирту, рахунки для зарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування та депозитні рахунки митних органів.

Нововведення передбачає перехід на міжнародний номер банківського рахунку IBAN, який налічує 29 знаків, відповідно до вимог постанови НБУ №162 "ПРО введення міжнародного банківського рахунку (IBAN) в Україні".

скріншоти

Уточнюється, що рахунки, які були відкриті за Планом рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 28.11.2000 №119, закрито з 1 січня.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому реквізити нових рахунків для зарахування податків, зборів, платежів у державний і місцеві бюджети розміщено на веб-порталі казначейства та на сайтах головних управлінь казначейства в областях та Києві.

Податки, LexInform
Податки, LexInform

Реквізити рахунків потрібно отримати у відповідних органів ДПС і ДМС України.

Нагадаємо, середні доходи українців у 2019 році показали в цифрах.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Мінекономіки показали зарплату міністра Тимофія Мілованова.

Також портал Знай.uа писав, як зміниться вартість світла, води та опалення в Україні.