Пенсійний фонд України (ПФУ) заявив, що згідно із Законом "Про Державний бюджет України на 2020 рік" мінімальної зарплатня буде складати 4 723 гривні. У зв'язку з цим, з 1 січня 2020 року буде здійснено перерахунок мінімального розміру пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли 65 років і мають страховий стаж не менше 30 років для жінок і 35 років – для чоловіків.

Пенсіонер

Таким чином, мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної категорії осіб, у розмірі 40% нової величини мінімальної зарплати з 1 січня 2020 року збільшиться до 1889, 20 гривень.

Наголошується, що перерахунок пенсій буде здійснюватися автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ.

До того ж, у ПФУ відзначили, що для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної зарплати здійснюється після звільнення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Пенсіонери

Пенсіонерам, яким є 65 років у 2020 році, такий перерахунок буде проводитися з дня досягнення відповідного віку за наявності у них необхідного страхового стажу.

Нагадаємо, що в Україні прожитковий мінімум в 2020 році продовжить підвищуватися.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні можуть підвищити пенсійний вік. Зараз це питання є неминучим в країні.

Також портал Знай.ua писав, що пенсіонери з ОРДЛО повинні отримувати українську пенсію, так і виплати від окупантів.