Згідно з підсумками 2019 року Україна посіла 43 місце серед 200 країн рейтингу паспортів світу. Відзначається, що в 2018 році вона була на 41 місці в рейтингу. Про це повідомляється в оновленому індексі паспортів, який оприлюднила компанія Henley & Partners.

Українські паспорти

Так, за рік Україна отримала безвізовий режим з Бахрейном і Саудівською Аравією, однак, разом з тим, вона втратила його з Беніном і Джібуті. Загальна кількість держав, які без візи (або ж з візою по прибуттю) можуть відвідувати українці, залишилося 128.

Слід зазначити, що лідируюче місце місце в рейтингу незмінно займає Японія — її громадяни можуть відвідувати без віз 191 країну. В топову трійку увійшли також Сінгапур і Південна Корея, яка розділила з Німеччиною місце в рейтингу.

Український паспорт

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Нагадаємо, що у мережі з'явився рейтинг найбезпечніших авіакомпаній світу 2020 року, який очолив австралійський перевізник Qantas.

Як повідомляв портал Знай.ua, перша ракетка України Еліна Світоліна піднялася в оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації від 6 січня.

Також портал Знай.ua писав, що чемпіон світу в чотирьох вагових категоріях Сауль Альварес (53-1-2, 36 КО) став найкращим боксером 2019 року за версією авторитетного порталу Boxingscene.