За минулий рік Україна зміцнила свої позиції в багатьох рейтингах провідних міжнародних організацій, повідомляє портал “Слово й діло”.

Найбільше зростання Україна продемонструвала в рейтингу процвітання від організації The Legatum Prosperity, у якому наша країна піднялась на 15 позицій, посівши 96-ту сходинку. Автори рейтингу найсильнішими нашими сторонами називають освіту та умови життя, а найслабшою — соціальний капітал.

Фото: slovoidilo.ua slovoidilo.ua

На другому місці — зростання України в рейтингу оборонної промисловості, у якому наша країна наразі посідає 71-ше місце. Це на 12 позицій вище, ніж було у 2018 році. А третє місце за рівнем зростання позицій України ділять два рейтинги — рейтинг сприйняття корупції та рейтинг конкурентоспроможності у сфері подорожей та туризму. В обох наша країна піднялась на 10 позицій. В першому вона зараз посідає 120-те місце, а в другому — 78-е.

А найменше зростання позицій України відбулось в рейтингу, де наша країна посідає найвищу сходинку: ефективності боротьби зі змінами клімату. Там Україна за минулий рік піднялась всього на одне місце та посідає 17-ту позицію.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадуємо, що за результатами минулого року Україна посіла 43-тє місце серед 200 країн у рейтингу паспортів світу від компанії Henley & Partners.

Також Знай.ua повідомляв про те, що у мережі з'явився рейтинг найбезпечніших авіакомпаній світу 2020 року, який очолив австралійський перевізник Qantas.

Крім того, портал Знай.ua писав про те, що чемпіон світу в чотирьох вагових категоріях Сауль Альварес (53-1-2, 36 КО) став найкращим боксером 2019 року за версією авторитетного порталу Boxingscene.