З 1 січня 2020 року для дітей до 6 років мінімальний гарантований розмір аліментів становить 889, 5 гривень, а для дітей від 6 до 18 років – 1109 гривень. Про це повідомили в прес-службі Міністерства юстиції України.

У Мін'юсті відзначили, що мінімальний розмір аліментів прив'язаний до прожиткового мінімуму, який з січня перебуває на рівні 1779 грн для дітей до 6 років і 2218 грн – для дітей від 6 до 18 років.

Аліменти на дітей, Інформатор
Аліменти на дітей, Інформатор

При цьому прожитковий мінімум в Україні в січні 2020 року не змінювався і останній раз підвищення було в грудні 2019 року.

"Ці показники слід враховувати, якщо із зарплати працівників потрібно утримувати аліменти не в твердій грошовій сумі, а в прив'язці до прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку", – додали в міністерстві.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Так, відомо, що максимальний розмір аліментів становить 10 прожиткових мінімумів.

Нагадаємо, 120 тисячам українців заборонили залишати країну з-за боргів.

Як повідомляв Знай. ua, молодих матусь терміново попередили про зміни у виплатах.

Також Знай. ua писав, що в Україні збільшили розмір аліментів.