Чорні скриньки з літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ"), який розбився у середу, 8 січня, незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані, не передаватимуть до США.

Про це заявив голова організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде.

"Зараз невідомо, в яку країну передадуть чорну скриньку для розшифровки", – сказав він. Іран також не буде відправляти "чорні скриньки" українського літака компанії Boeing.

Авіакатастрофа в Ірані, фото: AP
Авіакатастрофа в Ірані, фото: AP

Алі Абедзаде також наголосив, що катастрофу має розслідувати держава, на території якої трапилася трагедія. При цьому, за його словами, Україна зможе взяти участь у з'ясуванні обставин катастрофи її пасажирського лайнера на території Ірану.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Остання інформація про літак надійшла через 2 хвилини після зльоту. Зараз рятувальники збирають тіла людей на території катастрофи, щоб передати їх судмедекспертам. Представники влади Ірану заявив, що тіла загиблих буде важко розпізнати через високу ступінь пошкоджень.

Як повідомили у РНБО України, за оперативною інформацією, на борту Boeing 737 рейсу PS 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" перебувало 11 громадян України: двоє пасажирів і 9 членів екіпажу.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що Україна терміново відправляє в Іран спецлітак з рятувальниками і СБУ.