Пілот літака МАУ, який розбився 8 січня в Ірані, із самого початку польоту не міг зв'язатися з диспетчером. Про це свідчать дані розшифровки "чорної скриньки" екіпажу.

Про це заявив глава іранської організації цивільної авіації Алі Абедзаде, повідомляє агентство IRNA.

Зазначається, що вдалося ідентифікувати голос пілота.

"Я не знаю причину затримки і проблему технічної несправності; причина аварії незрозуміла і не може бути оголошена до моменту аналізу інформації з "чорної скриньки" літака", – сказав Абедзаде.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За словами глави іранської організації цивільної авіації, в районі катастрофи загроз не було.

Абедзаде відповів також на питання про терористичний акт:

"Ніяких коментарів про терористичну атаку робити не можна, поки не буде проведено повне дослідження "чорної скриньки".

"Відразу після зльоту літака із ЗПС аеропорту імені Хомейні бездротовий зв'язок між лайнером і командно-диспетчерським пунктом обірвався", – підтвердила представниця організації цивільної авіації Ірану Реза Джафарзаде.

Нагадаємо, український літак Boeing 737 зазнав аварії в Ірані вранці 8 січня. Всі 160 пасажирів і 16 членів екіпажу загинули. Серед загиблих було 11 українців - 9 членів екіпажу і 2 пасажири.