У четвер, 9 січня, в російському місті Ростов-на-Дону почалося слухання суду у "справі Хізб ут-Тахрір" (Красногвардійська група), де трьох кримських татар підозрюють в організації та участі у діяльності забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір"

Засідання відбулося в закритому режимі, кримчани брали в ньому участь по відеозв'язку, повідомляється у спільноті Кримська солідарність у Facebook.

Підозрюваним загрожує від 20 років позбавлення волі до довічного. Повідомляється, що їх готують до вивезення з Криму до Ростова-на-Дону. Адвокати кримчан подали два клопотання, одне з яких стосується припинення судового провадження щодо Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаірова і Рустема Емірусеінова.

⚡️СУД ПО «ДЕЛУ ХИЗБ УТ- ТАХРИР» (Красногвардейская группа) Информационный пост 09.01.2020 UPD_4. Следующее судебное...

Geplaatst door Крымская солидарность op Woensdag 8 januari 2020

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За даними Кримської солідарності, суд відхилив клопотання і призначив наступне засідання на 20 січня 2020 року. За словами адвоката Еміля Курбедінова, його підзахисному Рустему Емірусеїнову загрожує довічне позбавлення волі, а двом іншим фігурантам "справи" - Арсену Абхаїрову й Ескендеру Абдулганієву - до 20 років позбавлення волі.

"Рустем виходив з плакатом "Мусульмани — не терористи! "І його сьогодні обвинувачують в тероризмі", - розповів про своїх підзахисних Курбедінов.

Адвокат Гемеджі повідомила також, що її підзахисному Абдулганієву в Сімферопольському СІЗО протягом 10 днів не надавали медичну допомогу.

"Його мучив зубний біль, і єдине, що йому зробили в умовах СІЗО — це видалили зуб. Весь цей час Абдулганієв терпів біль, у нього була температура. Я вважаю ці умови тортур, вони суперечать кримінально-процесуальному кодексу Російської Федерації, а також міжнародним нормам. І керівництво СІЗО має відреагувати на цей випадок", - заявила адвокат.

Нагадаємо, що 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв портал Знай.uа, кримчанин Сейтосманов загримить до катівні Путіна на 17 років: що інкримінують активісту.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.