Сьогодні у Ростові-на-Дону суд відправив до в’язниці на 17 років відомого кримськотатарського активіста Енвера Сейтосманова, повідомляє об’єднання Кримська Солідарність на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляється, Сейтосманова звинувачують в організації діяльності організації “Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі”, яка російським законодавством визнана терористичною попри те, що в більшості країн вона є абсолютно легальною.

⚡️17 ЛЕТ СТРОГОГО РЕЖИМА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИЕ И РЕЛИГИОЗНЫЕ УБЕЖДЕНИЯ: ЭНВЕР СЕЙТОСМАНОВ Сегодня, 5 декабря 2019 года,...

Geplaatst door Крымская солидарность op Donderdag 5 december 2019

Як повідомляють адвокати, під час слідства не було надано ніяких доказів провини Сейтосманова та причетності його до діяльності терористичних угрупувань. Обвинувачувальний вирок базується лише на тому, що заарештовані кримські татари відвідували релігійні збори, читали релігійну літературу та обговорювали соціально-політичні теми.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Міністерство закордонних справ України вже висунуло вимогу Росії звільнити Енвера Сейтосманова.

Нагадуємо, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав Президента Зеленського під час “нормандської зустрічі” в Парижі підняти питання тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляв портал Знай.ua, на контрольному пункті Чаплинка", що знаходиться між материковою україною і анексованим Кримом, російські окупанти затримали пенсіонерку, яка виявилася відомою татаркою Айше Сеитмуратовою.

Також портал Знай.ua писав, що тимчасово окупований Російською Федерацією Крим чим далі, тим він все більше схожий на СРСР в останні роки його існування.