Батько політв'язня Павла Гриба опублікував в день народження сина звернення хлопця до президента України Володимиру Зеленському та іншим представникам влади. Відповідний текст листа Ігор Гриб розмістив у Facebook, передає Politeka.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В'язень Кремля у своєму крику душі закликає політиків вирішити долю тих українців, кого незаконно утримують у в'язницях Росії і змусити Росію піти на прямі переговори з цього питання. Зазначається, що лист датований 17 червня.

"Я, Павло Гриб, український патріот, засуджений за сприяння терористичній діяльності на шість років позбавлення волі, разом з усіма політичними в'язнями від імені всіх українських військових, політв'язнів путінського режиму звертаюся до української влади, президента України, депутатів Верховної Ради, уряду України – вирішите, нарешті, нашу долю! З часу першого і поки єдиного обміну ув'язненими з країною-агресором, коли були звільнені з полону три людини, пройшло вже чимало часу", - пише Павло.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Гриб стверджує, що за цей час кількість політв'язнів тільки збільшується і зараз їх більше 100 осіб, яких щодня катують в таборах і ізоляторах.

"Знущаються над нашою гідністю і нашим характером, провокують, всіляко тиснуть на нас, щоб ми здалися, зрадили і розчарувалися в тому, за що боремося, у що віримо. Але, незважаючи на все, залишаємося вірними нашої ідеї і Батьківщини, за яку нам не шкода віддати найцінніше – наше життя. Я прошу і звертаюся до громадськості, діячів культури, військовим, націоналістам, волонтерам і капеланам, земляцтвам кожного краю, всім небайдужим до нашої долі українцям – не залишайтеся осторонь і не забувайте політв'язнів! Скажіть своє слово про нас – вдома, на роботі, в соціальних мережах, в ЗМІ. Треба донести правду про переслідування патріотів України спецслужбами Московії! Так далі тривати не може, і необхідно змусити ворога почати переговори", - закликає політв'язень.

За словами Гриба, на початку 2019 року з-за різних подій і виборів ніхто і не помітив, як окупанти арештовують і мучать все більше нових патріотів, тому що цим вже нікого не здивуєш.

"Будь-яка влада повинна нас чути. Будь-яка інша політика в цьому напрямку є державною зрадою. Ми чекаємо офіційної реакції і головне дій влади. Час пішов. Пообіцяли — працюйте", - резюмував Гриб.

В День народження Павла оприлюднюю його Звернення. Звернення Шановна громаде! Я, Павло Гриб, український патріот,...

Geplaatst door Ігор Гриб op Zondag 30 juni 2019

Нагадаємо, мережа здригнулася від нових знімків Павла Гриба з ув'язнення.

Як повідомляв Знай. ua, Павло Гриб пішов на радикальні заходи з-за виборів в Україні.

Також Знай. ua писав, що батько політв'язня Павла Гриба благає про допомогу.