Росія повинна виплатити компенсацію у розмірі 80 мільйонів швейцарських франків ($82,1 мільйона) 12 українським фірмам, майно яких було конфісковано після анексії Криму у 2014 році.

Таке рішення прийняв Федеральний суд Швейцарії, передає видання Swiss Info.

Таким чином, у двох рішеннях, опублікованих в четвер, суд відхилив апеляції російської держави на рішення, винесені Міжнародним арбітражним судом в Женеві у квітні минулого року.

Судове рішення, фото: info-rm.com
Судове рішення, фото: info-rm.com

Зазначимо, що 12 українських компаній, серед них "Укрнафта", звернулися у 2015 році за відшкодуванням збитків у Постійну палату третейського суду в Гаазі. Частина цих компаній була раніше пов'язана з групою компаній Ігоря Коломойського.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

суд в Гаазі
суд в Гаазі

Росія стверджувала, що женевський суд, який виніс вище згадані рішення, не підходить для винесення рішення по цій справі, оскільки тим самим він визначає статус Криму. В РФ також стверджували, що аргумент, висунутий українськими фірмами, які заявили, що вони повинні бути захищені угодою про захист інвестицій між Росією й Україною 1998 року, непридатний.

Нагадаємо, що можуть загриміти до путінської катівні довічно: у Росії почали суд над кримськими татарами.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.