У Національному банку України повідомили, що обсяги купівлі та продажу валюти онлайн фізичними особами у 2019 році були майже рівними і становили по $1 млрд. Така інформація з'явилася на сайті НБУ.

За даними НБУ, скасування обмеження на купівлю валюти онлайн для фізосіб не призвело до тиску на валютний ринок. Близько 7% операцій готівкового ринку просто перейшли на платформи онлайн-банкінгу.

Обмін валют, фото: UBR
Обмін валют, фото: UBR

"Національний банк буде продовжувати валютну лібералізацію і надалі. Зокрема, після імплементації закону про спліті Національний банк дозволить продавати валюту онлайн не тільки банкам, але і небанківським фінансовим установам, які перейдуть під нагляд НБУ з середини 2020 року", - зазначив регулятор.

7 лютого 2019 року набув чинності закон "Про валюту і валютні операції", який передбачає введення в дію понад 20 послаблень на валютному ринку. Буде дозволена онлайн-купівля іноземної валюти фізичними особами, водночас перерахування коштів в інвалюті між фізособами (крім родичів), як і раніше, залишиться під забороною. А 5 листопада 2019 року центробанк скасував денний ліміт на купівлю на покупку валюти та банківських металів, який становив 150 тис. грн.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

НБУ
НБУ

Нагадаємо, дешеві кредити в Україні: чому настільки величезні відсотки і як це змінити

Як повідомляв портал "Знай.ua", курс валют на 10 січня: долар залишив гривню біля розбитого корита

Також "Знай.ua" писав, що у Києві хитрі аферисти розводять містян на скажені гроші: "Чоловік приб'є, допоможіть"