Як відомо, вже чимало іноземних ЗМІ, а також представники США, Канади та Великої Британії заявляли, що літак МАУ був збитий саме іранською ракетою. Однак в Ірані і досі офіційно стверджують, що не мають жодного відношення до авіакатастрофи українського судна. Наразі ж в мережі з'явилася інформація, яка демонструє те, з якої саме зброї і був підбитий "Боїнг", пише BBC.

Як відзначається, якщо Іран причетний до аварії літака МАУ, то підбив він його виключно зенітно-ракетний комплекс "Тор-М1", які офіційно є на озброєнні іранських підрозділів протиповітряної оборони. Слід зауважити, що такі комплекси виробляє Росія, яка користується ними і у власних цілях.

Зенітно-ракетний комплекс Тор-М1

Відомо, що "Тор-М1" - це ефективна зброя протиповітряного захисту, однак лиши ближчої відстані. Окрім цього, він є дуже швидким, у порівняні з іншими комплексами, а його ракети за секунду долають відстань близько 1000 метрів.

Варто підкреслити, що ці зенітні комплекси досить часто помічали на боці сепаратистів, які знаходять на окупованих територіях Донбас.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Іран опублікував звіт про причини аварії літака МАУ поблизу Тегерана

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо