Пілоти українського літака МАУ виходили на зв'язок із диспетчером перед катастрофою та виконували їх інструкції. Про це повідомило інформоване джерело в урядовій комісії з розслідування цієї трагедії, пише "Хвиля".

Як відомо, жахлива трагедія сталася 8 січня. Саме тоді літак української авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану, забравши з собою життя 176 людей.

Вже через деякий час після аварії з'явилася інформація стосовно того, що пілоти українського судна від самого початку польоту не могли зв'язатися з вежею і диспетчером, про що свідчать дані перевірки "чорної скриньки" екіпажу.

Аварія МАУ, фото з вільних джерел
Аварія МАУ, фото з вільних джерел

Однак, наразі з'ясувалося, що в Ірані збрехали, бо, за результатами експертизами, екіпаж весь час виконував вказівки вежі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Той поворот, який здійснював пілот, всі маневри були визначені вежею. Такою є траєкторія руху майже всіх бортів, що вилітають із цього аеропорту. Пілот повністю виконував команду диспетчера Ірану", – сказало джерело.

Нагадаємо, що раніше очевидець аварії розповів, що пілот українського Boeing 737 відвів літак від житлових кварталів Тегерана, тим самим врятувавши кілька будинків. В результаті авіалайнер впав в одному з парків Тегерана.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо