У мережі з'явилася символічна фотографія з Сергієм Хоменко, другим пілотом борту МАУ, який збили іранські військові.

Так, в мережі Facebook "Бригади Транспортної Авіації" було опубліковано фото, на якому зображено загиблого в Ірані Сергія Хоменка з товаришем, командиром ескадрильї "Блакитна стежка", посмертно Героєм України Костянтином Могилком. Уточнюється, що фото передало джерело Олексій Ш. Про це пише портал "Хвиля".

Костянтин Могилко і Сергій Хоменко, Facebook
Костянтин Могилко і Сергій Хоменко, Facebook

Відомо, що користувачів мережі дуже налякала символічність фото, так як обидва пілоти загинули в результаті попадання російською ракетою, незважаючи на те, що Хоменко змінив військову авіацію на громадянську. Командир ескадрильї "Блакитна стежка" Могилко був збитий, керуючи також неозброєним літаком.

"Зліва на фото командир ескадрильї "Блакитна стежка" Герой України Костянтин Могилко. Його літак Ан-30б було збито над Слов'янськом російською ракетою ПЗРК "Верба", випущеної у неозброєний літак російськими найманцями", — йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Праворуч — його попередник на посаді командира ескадрильї "Блакитна стежка" Сергій Хоменко. Змінив військову авіацію на громадянську ще в 2012 році. Його літак Boeing-737 було збито над Тегераном російською ракетою (попередньо ЗРК "Тор"), випущеної у цивільний пасажирський літак іранськими військовими. Одне фото. Дві долі. Вічного небесного польоту вам, командири…", — пишуть у Facebook.

Нагадаємо, у Франції не розшифровуватимуть "чорний ящик" українського літака МАУ: названо причину.

Як повідомляв Знай.uа загинути мав не тільки Сулеймані: стали відомі деталі секретної операції США.

Знай.uа писав, Гончарук пообіцяв українцям компенсацію у розмірі 200 тисяч гривень.