Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют на вихідні, 11-12 січня 2020 року. 13 січня новий курс обміну валют буде встановлено після початку торгів на міжбанку. Курс долара відчутно впав у ціні і становить 23,96 гривень, порівняно з показниками у п'ятницю, 10 січня. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс долара, фото: 12kanal.com
Курс долара, фото: 12kanal.com

Тож, о 10 годині ранку всі фінустанови зможуть оновити діючий курс долара і євро.

Курс валют Нацбанку на 13 січня

Офіційні курси валют встановлені на вихідні такому рівні:

- 100 доларів США – 23,9677 гривні;

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще
- 100 євро – 26,5874 гривень;

Це означає, що долар подешевшав ще на 28 копійок. При цьому євро також зменшився на 21 копійку.

Курс валют, фото з вільних джерел
Курс валют, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків за кредитами буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що обсяги купівлі та продажу валюти онлайн фізичними особами в 2019 році були майже рівними і становили по $1 млрд. Така інформація з'явилася на сайті НБУ.