Сам по собі свято Старий Новий рік не є самостійним, а є улюбленим всіма Новим роком, тільки за Юліанським календарем. Найбільш актуально його відзначати в тих країнах, в яких православна церква дотримується старого способу літочислення. Старі люди стверджували, що день 13 січня було наділений особливим магічним змістом. З цим днем ​​пов'язували величезну кількість прийме, в цей день ворожили, так як намагалися заглянути в майбутнє і дізнатися, що чекає в майбутньому році. Звичайно ж людина, яка строго дотримувався всіх прикмети свята, міг з легкістю залучити удачу і достаток у своє життя на майбутній рік. У цій статті ми докладніше розповімо про те, що не варто робити на Старий Новий рік, щоб фортуна від вас не відвернулася.

Старий Новий рік

Прикмети про погоду на Старий Новий рік

З року в рік все селяни в день 14 січня намагалися з'ясувати яким буде рік, врожайним чи ні. Наші предки вважали, що і небо, і сонце здатні передбачити, наскільки щедрою виявиться земля протягом майбутнього року.

Поширені прикмети:

  • Таким чином розуміли, якщо вночі небо безхмарне і зірки яскраві і добре проглядаються, то це обіцяє, що врожай буде хороший, а ось лютий місяць буде холодний, а літо спекотне.
  • Якщо вранці на вулиці заметіль, то в цьому році буде хороший урожай на горіхові дерева.
  • Якщо в цей день наздогнав снігопад, то липень буде дощовий в майбутньому році.
  • У тому випадку, якщо був помічений іній на гілках, то можна сміливо очікувати, що буде велика кількість меду.
  • Якщо погода з самого ранку буде сухою і холодною, то грибникам цього року не пощастить.
  • Якщо сонце високо піднялося, то рік буде наповнений щастям і родючістю.

Прикмети про погоду на Старий Новий рік, liveinternet
Прикмети про погоду на Старий Новий рік, liveinternet
Прикмети про погоду на Старий Новий рік

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Актуальні прикмети для зустрічі свята

Звичайно ж кожне свято має свої прикмети, які варто дотримуватися для вдалого його проведення. Нижче розповімо про них докладніше:

  • Таким чином якщо в цей вечір в будинок першим увійде хлопець з багатодітної сім'ї, то весь рік буде проведено в ситості і здоров'ї.
  • Варто провести зустріч Старого Нового року весело і шумно, так як від цього завіт успіх в майбутньому році.
  • На святковий стіл обов'язково потрібно поставити кутю і які - небудь блюда з свинини, це дозволить господарям будинку знайти багатство і щастя в майбутньому році.

Що не можна робити на Старий Новий рік

Нижче в статті пропонуємо дізнатися докладніше від чого варто відмовитися під час святкування Старого Нового року. Кожна віруюча людина має пам'ятати ряд правил, чого не можна робити в це свято, щоб не злякати удачу:

  • За тиждень до Старого Нового року не рекомендується надягати нові речі. Найкраще дочекатися свята і вже 13 січня причепуриться і представити свої обновки всім оточуючим.
  • Під час вимови тосту варто відмовитися від вживання частки «не», тільки так все чого и бажаєте виповниться.
  • Варто відмовитися від відзначення Старого Нового року тільки в колі жіночої компанії - це обіцяє нещастям.
  • Всі побутові питання і прибирання краще здійснити в переддень свята і не затівати грандіозне прибирання 13 січня, так як вважається, що в цей день з квартири можна винести своє благополуччя.
  • Так само не рекомендується брати гроші в борг, і відмовитися від підрахунку дрібних монет.

Коли і чим посівати на Старий Новий рік

Сам по собі обряд посівання є одною з найпопулярніших в день старого Нового року, ця традиція дотримується в ніч з 13 на 14 січня. Нижче в цій статті ми розповімо коли, чим і як варто посівати на Старий Новий рік 2020.

Посівання на Старий Новий рік - це давній обряд, його проводили з року в рік наші предки, для того, щоб їх урожай став ще більше в майбутньому році. На сьогоднішній день на жаль у посівальників зовсім інші цілі, але все ж традиції є традиції.

Коли і чим посівати на Старий Новий рік, unian
Коли і чим посівати на Старий Новий рік, unian
Коли і чим посівати на Старий Новий рік

Рекомендації, коли посівати на Старий Новий рік:

За правилами посівати потрібно починати виключно вранці 14 січня, робити це дозволено хлопчикам, хлопцям, чоловікам. Так вони зібравшись групами ходять по сусідських будинках і питають дозволу на посівання. Кожен посівальник зобов'язаний при собі мати: мішечки з будь-яким зерном, наприклад, пшеницею, ячменем, гречкою або рисом. Хлопці, заходячи в будинок читають добрі посівальні вірші в яких прославляють господарів будинку, бажаючи їм всього самого найкращого в новому році, при цьому розкидаючи крупу і зерно. Як подяку хлопці отримують солодку випічку, цукерки, фрукти або трохи грошей, згідно з правилами і традицій, все зерно яке вони насипали не можна підмітати до самого заходу.

Основні правила - як посівати на Старий Новий рік:

  • Спершу потрібно ретельно підійти до питання з підготовлення зерна, раніше все Міліція та в основному використовували пшеницю, жито, ячмінь або гречку, який крупою ви будете посівати на сьогоднішній день особливо не має значення.
  • Варто знати, що ні в якому разі не можна посівати голими руками, за традицією, Міліція та обов'язково повинні бути в теплих рукавицях.
  • З давніх-давен Міліція та заходять до хати з парою мішків: один з них для зерна, другий - для частувань.
  • Вважалося, що чим раніше прийде в будинок перший посівальник, тим більше щастя, удачі і благополуччя принесе він в будинок, засівати зерном варто видимі кімнати, так благополуччя на майбутній рік пошириться на весь будинок.
  • Зерно, яке розсипали Міліція та, не можна підмітати до заходу, інакше весь ефект від посівання піде нанівець.

Всі вище описані рекомендації і традиції допоможуть дотримуватися і шанувати свято, а це допоможе кожній людині зберегти щастя і благополуччя в своїй родині на майбутній рік.

Основні правила — як посівати на Старий Новий рік, ivona.bigmir
Основні правила — як посівати на Старий Новий рік, ivona.bigmir
Основні правила - як посівати на Старий Новий рік