В Україні активно триває розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. На сьогоднішній день підозрювані ветерани АТО Владислав та Інна Грищенко перебувають під вартою. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Згідно з розслідуванням, вони також були причетні ще до замаху на жителя Івано-Франківської області, 61-річного Михайла Чекурака. Саме це допомогло слідчим вийти на організаторів вбивства журналіста.

Помер Михайло Чекурак

Михайло Чекурак помер власною смертю в Івано-Франківську. За словами родичів, останні дні він перебував у лікарні під цілодобовою охороною.

"Йому стало погано два тижні тому – скаржився на слабкість, болі в серці і запаморочення. І помер він на лікарняному ліжку, так що смерть, скоріше всього, природна", - повідомили близькі Михайла.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Чекурак був однією із важливих фігур в розслідуванні цілого ряду злочинів, які вели до вбивства Шеремета. Замах на Михайла було скоєно в липні 2018 року. Чоловік знайшов вибухівку під машиною у дворі свого будинку.

За даними поліції, це вибуховий пристрій було дуже схоже на те, яке виявили в машині журналіста. Завдяки ДНК слідчі вийшли на слід Владислава та Інни Грищенко. Також відомо, що ще один фігурант, Іван Вакуленко, покінчив із собою кілька місяців тому.

Помер Михайло Чекурак

Як встановили слідчі, Чекурака замовив колишній регіонал і бізнесмен Василь Шкондеюк, нібито за борги. Зараз він знаходиться під вартою.

Коли правоохоронці почали відпрацьовувати версії, вони вийшла на Юлію Кузьменко та Андрія Антоненко, які також стали підозрюваними у вбивстві Шеремета.

Слід зазначити, що Михайла Чекурака в місті називали "кримінальним авторитетом". Місцеві жителі стверджують, що він не займався бізнесом, а лише злочинами. Чоловік вибивав гроші з місцевих підприємців, судився з дружиною і навіть підпалив ресторан своєї тещі.

Помер Михайло Чекурак

Нагадаємо, що адвокат Андрія Антоненко, підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета розповів, чому не відбувся слідчий експеримент.

Як повідомляв портал Знай.ua, підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко повідомив, що до резонансної справи був знайомий тільки з лікарем Юлею Кузьменко.

Також портал Знай.ua писав, що підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко припустив, що в справі замішані російські спецслужби і, можливо, це операція ФСБ.