Українці масово відмовляються від бензину і переробляють свої авто під систему LPG-газу. За словами експертів, у 2019 році обсяг ринку автогазу в тоннах склав 2,03 млн т і вперше перевищив обсяг ринку бензину – 1,95 млн т.

Про це стало відомо завдяки даним консалтингової групи "А-95", пише портал "Політека".

АЗС, фото: auto.ria.com
АЗС, фото: auto.ria.com

За словами директора "А-95" Артема Куюна, споживання газу за рік збільшилося на 11,1% у порівнянні з 2018 роком — підсумкове зростання перевищило очікування. Експерт зазначив, що зростання споживання автогазу пов'язано як з триваючим переобладнанням транспорту під використання пропан-бутану, так і зі збільшенням попиту з боку існуючих споживачів.

АЗС, фото: umt.ua
АЗС, фото: umt.ua

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також експерти пишуть, що за останні 10 днів паливо в Україні практично не подешевшало, зниження цін на нафтопродукти припинилося. З 3 по 13 січня – бензин і дизпаливо подешевшали в середньому на 4 коп./л, автогаз – на 1 коп./л. У підсумку, за грудень і половину січня літр бензину або дизеля подешевшав приблизно на 1,5 грн/л, автогаз, навпаки, подорожчав на 50 коп/л

АЗС, фото: ua.news
АЗС, фото: ua.news

На сьогодні різниця в ціні між найвищими і найнижчими цінами в залежності від регіону, збереглася. За А-92 розкид цін склав 7% (1,87 грн/л), А-95 6,3% (1,71 грн/л), по дизелю 5,9% (1,58 грн/л), за автогазу 7,5% (93 коп./л).

Нагадаємо, ціни в Україні у 2020 році: дорогою борщ і дешеве паливо чого чекати покупцям.

Як повідомляв Знай.uа українцям підвищили пенсії з 2020 року, кому дістанеться найбільше.

Знай.uа писав, Третя світова війна через ракети Ірану відкладається, і ось чому.