В Україні можуть знизитись тарифи на тепло для населення.

Як повідомляється, ця знижка пов’язана із тим, що у кінці грудня Кабмін ухвалив постанову про перерахування плати за централізоване опалення у зв’язку із зміною тарифу на природній газ. Після цього було рекомендовано переглянути тарифи на тепло.

Про зниження тарифу на опалення вже повідомили у Києві та Дніпрі. Зокрема, мешканці столиці у січні отримають платіжки із сумами до сплати за опалення у розмірі 300-400 гривень, а дніпряни зекономлять на опаленні до 1000 гривень. Також трохи менші суми за тепло у січні заплатять одесити. Проте, ці знижки стосуються не всіх, а лише тих споживачів, які опалюються ТЕЦ, що працюють на газу. Але чимало міст опалюються ТЕЦ на інших видах палива — вугіллі, дровах, інших видах палива. Вони у січні сплатять за тепло такі ж суми, що й звичайно.

Тарифи на опалення, фото: aqux-rmnt.com
Тарифи на опалення, фото: aqux-rmnt.com

Варто зазначити, що на суми за опалення також впливатимуть і погодні умови, оскільки до тарифу закладається погодний коефіцієнт.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Також необхідно зауважити, що ці знижки, найімовірніше, будуть єдиноразовими, оскільки 1 січня в Україні запрацював енергоринок та вартість газу підвищилась до 6960 гривень за тисячу кубічних метрів. Відповідно, у лютому платіжки за опалення, скоріше за все, міститимуть звичайні суми.

Нагадуємо, що 15 січня пізно ввечері в Києві на вулиці Сім’ї Ідзіковських стався прорив труби з гарячою водою — другий в столиці за останні декілька днів.

Як повідомляв Знай.uа у Києві відкрився "портал в пекло", городяни сміються: "Кроти п'ють чай".

Знай.uа писав біля Ocean Plaza маршрутка провалилася в окріп, пасажири ледь не зварилися заживо: відео від першої особи.