За даними досліджень ресурсу Picodi.com.

Саме за рейтингом дослідників цього порталу стало відомо, що мінімальна заробітна плата українців у 2020 зросла на 13,2%, що призвело то підняття в нашої країни в світовому рейтингу "мінімалок", де ми займаємо тепер 15-е місце з 54-х країн.

фото з сайту picodi

Але яки виявилося під час дослідження в деяких з цих 54-х країн менше податкове навантаження, а в деяких більше. І щоб висновки були релевантними вони рахували саме ті гроші, які людина отримує вже безпосередньо на руки.
Розглянемо це на прикладі нашої країни, де до сплати податків заробітна плата 4723 грн, а після — 3802 грн.

Тож якщо у нас заробітна плата зросла на 13,2% то у сусідніх країнах показники різняться. До прикладу у Білорусі зростання склало - 13,6%, в Польщі - 14,9%, в Росії - 7,5%, а в Німеччині - 1,9%.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Найбільшим зростанням мінімалки може похизуватися Нігерія -64,8%. Однак, якщо перерахувати все це на американські долари, то рівень їх заробітної плати так і залишається одним з найменших, всього 74 дол.

Інші ж країни, такі як:США, Іспанія, ПАР і Латвія, залишаються зі своїми відсотками, які в них незмінні з 2019.

А от у Казахстані до прикладу через підвищення страхового внеску сума яку отримують на руки зменшилася, хоча мінімальна оплата праці також залишилася колишньою.

фото з сайту picodi

На початку 2020 року вартість продуктів зі списку мінімальних потреб має приблизно такий вигляд:

  • -Молоко (10 літрів) - 229 грн
  • -Хліб (10 буханок) - 121 грн
  • -Рис (1,5 кг) - 38 грн
  • -Яйця (20 шт.) - 48 грн
  • -Сир (1 кг) - 170 грн
  • -М'ясо (6 кг) - 709 грн
  • -Фрукти (6 кг) - 151 грн
  • -Овочі (8 кг) - 133 грн

Ціна продовольчого кошика з такими продуктами - 1599 гривень. Це на 4,92% більше тогорічної суми.

фото з сайту picodi

Нагадаємо, раніше народний депутат заявив, що "ініціатива нової української влади про збільшення заробітних плат міністрам і народним депутатам – це ні що інше, як злочин проти українського народу".


Як повідомляв портал "Знай.ua", у 2020 році Державним бюджетом передбачене підвищення соціальних виплат на дітей. Зокрема, допомога на дітей змінюватиметься протягом року.


Також "Знай.ua" писав, що в Україні було проаналізовано список професій яких бракує