В Україні з 1 січня здійснюється процедура з перерахунку мінімальних розмірів пенсійних виплат для пенсіонерів, що не працюють і яким вже виповнилося 65 років і які мають страховий стаж не менше 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.
За даними Styler, у зв'язку з індексацією і підвищенням прожиткового мінімуму, а також новими пенсійними програмами пенсії перерахують тричі у 2020 році.

У березні цього року мають провести проведена автоматичну індексацію пенсій. В наслідок чого пенсіонерам може бути нарахована надбавка. Розміри цієї надбавки стануть відомими наприкінці січня.

Проводитимуть індексацію за такою формулою:
"50% інфляції + 50% зміни середньої зарплати за минулий рік". Спеціалісти переконують, що після перерахунку в середньому пенсії мають зрости на 12-15%.

Наступним кроком має стати підняття "мінімалки". Цілком логічно, що разом із підняттям прожиткового мінімуму мають зрости і пенсійні виплати.

Якщо порахувати, що з 1 липня 2020 року "мінімалка" збільшиться на 74 грн - з 1638 до 1712 грн.
А з 1 грудня 2020 року ще на 57 грн.
То ми отримаємо до кінця року мінімальну пенсію, яка складатиме тисячу сімсот шістдесят дев'ять грн.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Зазначили і те, що пенсіонерам і пенсіонерам-підприємцям навряд чи варто чекати підвищень.
Вирахувати гроші вони зможуть лише після верифікації, за умови вчасного подання заяви в ПФУ про працевлаштування, або з яких-небудь причин не врахували зміни і підвищили виплати.

І третім стало анонсування в грудні 2019 року президентом Зеленським істотну надбавку для пенсіонерів категорії 80+. За його словами на ці потреби вже виділено 13 млрд гривень. Пенсіонери зможуть отримувати від 400 до 1100 гривень щомісяця додатково.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з першого квітня 2020 року пенсійний вік для жінок в Україні має збільшитися на півроку


Як повідомляв портал "Знай.ua", 1 січня здійснюватимуть процедуру перерахунку мінімальних розмірів пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів.


Також "Знай.ua" писав, що мобільний додаток "Дія" буде доступний онлайн для всіх українців з 30 січня 2020 року.