Як відомо, в Україні вже з 1 січня здійснюватимуть процедуру перерахунку мінімальних розмірів пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, яким вже виповнилося 65 років і які мають страховий стаж не менше 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Так, мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної вище категорії осіб, у розмірі 40% від мінімальної заробітної плати, з 1 січня 2020 року збільшиться до 1889, на 20 грн. Питання перерахунку та індексації пенсій регулюється Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пенсіонери, фото: p.ridna.ua
Пенсіонери, фото: p.ridna.ua

Також в 2020 році розмір пенсії перераховуватиметься в залежності від заробітку і страхового стажу людини. Нарахування безпосередньо залежить від розміру середньої заробітної плати, яка в даний час складає 6 188,89 гривень, і яку згодом буде переглянуто на підставі даних Пенсійного Фонду України за погодженням з центральними фінансовими органами.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пенсіонери, фото: ukrinform.ua
Пенсіонери, фото: ukrinform.ua

Розмір пенсії кожної особи залежить від наявності страхового стажу та заробітної плати. Страховий стаж — це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі не менше мінімального страхового внеску. Заробіток для призначення пенсії визначається за період роботи з 01.07.2000 року за даними персоніфікованого обліку.

Заробіток визначається за формулою:

Середня заробітна плата людини за останні 3 роки, що передували виходу на пенсію (в 2019 році становила 6 188,89 грн та згодом буде відкоректована) помножена на індивідуальний коефіцієнт заробітку людини, тобто Зп = Зс х К

Пенсія відповідно призначається за формулою:

Коефіцієнт страхового стажу помножений на заробіток конкретної людини, тобто П = Кр х Зп.

Нагадаємо, "Вигнати демона з Путіна": впертий якутський шаман з групою підтримки мчить до Москви, відео.

Як повідомляв Знай.uа Україна відстає в чотири рази: скільки заробляють в Європі, озвучено цифри.

Знай.uа писав, поки педагогам урізали виплати, нардепам збільшили зарплату до 100 тисяч грн: Розенко приголомшив заявою.