Зараз вже все знають, як можна визначити дату Китайського Нового Року, це елементарно зробити за місячним календарем: свято припадає на другу молодик після зимового сонцестояння 21 грудня. Саме тому Новий Рік в Китаї випадає на різні дати звичного нам григоріанського календаря, між 21 січня і 20 лютого. Коли настане Новий рік в Китаї прорахувати зовсім нескладно, в цій статті коротко розповімо про відомих і діючих заборонах в свято на сьогоднішній день. Традиційне святкування Нового року у нас в країні помітно відрізняється від його святкування в Китаї, тому любителям подорожувати для зміни обстановки просто обов'язково необхідно з'їздити в Китай для того, щоб відчути їх атмосферу в це свято, як знати може ви будете на стільки вражені, що захочете приїхати сюди через рік вже великою компанією.

Китайський Новий рік, yandex
Китайський Новий рік, yandex
Китайський Новий рік

У передодня свята на кожній вулиці і в кожному будинку жителів материкового Китаю, Гонконгу, Макао і Тайваню з'являться святкові прикраси. Кожен китаєць чекає з нетерпінням Настанов цього свята, яке приносить в будинок тепло, святкову атмосферу і надії на світле майбутнє.

І так, що ж собою являє це свято в Китаї. Новий Рік в Китаї - це одне з найголовніших свят, а також відмінний привід для того, щоб зібратися всією родиною. Самі ж мешканці Китаю називають цей день святом Весни, а історія виникнення цього свята налічує більше 4000 років. Традиційне святкування Нового року в Китаї триває шістнадцять днів. У 2020 році в Китаї святкування Нового Року триватиме в період з Переддень Нового Року по 8 лютого (цей день в Китаї називається святом Ліхтарів). Офіційні вихідні в 2020 році в Китаї триватиме з 24 по 30 січня 2020 року.

Як ми вже знаємо 2020 рік Сталевий Щура, в Китаї рік починається не з 1 січня як у нас в країні, а з 25 числа цього ж місяця. Так само в Китаї є таке поняття, як Benmingnian - це так званий Рік Долі, тобто людям, які народилися в рік зодіакального тваринного, який настав, доведеться пройти чимало випробувань, але в винагороду вони отримають несподівані позитивні зміни.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Відомі традиції і звичаї в Китаї на Новий рік

Новорічну ніч в Китаї, як і в багатьох країнах світу, прийнято проводити в сімейному колі, не можна не відзначити закінчення минулого року, відмінно відпочити і щиро побажати кожному з присутніх щастя і процвітання в наступному році. Цей вечір все намагаються провести в затишній обстановці зі своїми рідними та близькими наповнившись тілом цього свята.

Жителі Китаю вірять, що для успішного початку року, традиційно святкування цього свята необхідно починати з побажань гарного врожаю. Зараз побажання частіше про фінансове благополуччя і кар'єрному зростанні.

Відомі традиції і звичаї в Китаї на Новий рік, mir24.tv
Відомі традиції і звичаї в Китаї на Новий рік, mir24.tv
Відомі традиції і звичаї в Китаї на Новий рік

У цій статті ми розповімо докладніше про китайських прикмети, забобони, про традиційні червоних конвертах з грошима і звичайно про тематичному прикрасі будинків і квартир.

Новий рік в Китаї є дуже довгоочікуваним свят, так вся сім'я перед початком настання Нового року приступає до традиційної передноворічної прибирання будинків: добре все відмивають, прибирають, а так же позбавляються від всього непотрібного. У процесі такого прибирання з дому вимітаються всі торішні невдачі, а у відповідь будинок може наповниться процвітанням і благополуччям на весь прийдешній рік.

Так само важливою традицією є прикраса кожного будинку і вулиці в червоний колір. Червоний колір головний в Китаї - так як він приносить удачу і відганяє злих духів – принаймні в це щиро вірять його жителі. У період Нового року вулиці наповнюються величезною кількістю різних червоних ліхтариків, а так само неймовірними обсягами всіляких прикрас, до 2020 року серед прикрас так само можна зустріти фігурки щури, як господині року, головне, щоб вони всі мали червоний відтінок.

У це свято сім'ї об'єднуються і все ті, хто живе в інших містах і країнах приїжджають до рідної домівки, для того щоб відсвяткувати головне свято всією родиною.

Новорічні забобони і обряди Китаю

Заборони існують на кожне свято, в кожній країні, нижче пропонуємо дізнатися про такі правила в Китаї на Новий рік. І так, що варто робити, а від чого краще відмовитися, щоб майбутній рік став для кожного вдалим.

Заборони на Китайський Новий Рік

Китайці згодні з фразою, що «як зустрінеш рік, так його і проведеш», саме тому у них в країні є безліч вірувань і звичаїв, яких варто дотримуватися в період Свята Весни. Починаючи за місяць до Нового Року і аж до Свята ліхтарів (15-й день місячного календаря) - в Китаї вірять в такі прикмети:

  • Жителі Китаю стверджують, що категорично забороняється робити прибирання, а так само мити голову в період перших трьох днів нового року, так як це змиє всю удачу з людини.
  • Якщо в цей день в будинку буде чути плач дитини, то це може принести невдачу в цю сім'ю, тому всі мешканці будинку усіма силами намагаються заспокоїти малюка і не допустити у нього повторної появи сліз.
  • Категорично забороняється позичати гроші або брати їх в кредит, в будь-який інший день можна, але Новий рік є винятком, так як китайці вірять, що людина взяла в борг протягом усього року буде дуже сильно мати потребу в грошах.

Новорічні забобони і обряди Китаю, politeka.net
Новорічні забобони і обряди Китаю, politeka.net
Новорічні забобони і обряди Китаю

З обов'язкового до свята це нижню білизну червоного кольору, так як саме цей колір, на думку китайців допомагає вберегти їх від невдач і нещастя. Напередодні свята у всіх магазинчиках і великих супермаркетах починають активно продавати білизну червоного кольору, і воно дуже користується попитом, а для тих, хто народився в рік тієї тварини, чий рік настав - червону білизну і зовсім обов'язково.

У цій статті ми розповіли про основні заборонах, які відомі і Китаї в день Нового року, про їх особливості і традиції в це свято. Безсумнівно кожна людина бажає провести таке чудове свято в колі найрідніших, наповнивши себе теплою енергією і атмосферою свята на весь майбутній рік.

Перебуваючи в Китаї в їх Новий рік варто звичайно дотримуватися всіх традиційних правил і обрядів, для того, щоб віддати данину цьому великому народу. Новий рік в Китаї може затягнути кожного в тематичні ігри та гуляння, так свято пройде ще активніше і цікавіше.