Відомий український адвокат Миколай Полозов попросив у держави допомоги стосовно звільнення з російського полону мешканця Криму, якого підозрюють у державній зраді.

Відповідну заяву він опублікував на власній Facebook-сторінці.

Ще у жовтні минулого року спецслужби Росії схопили в окупованому Криму місцевого мешканця Івана Яцкіна та вивезли його до Москви, де й помістили в ізолятор ФСБ Лефортове. Зауважимо, що ця операція по затриманню українця, була вкрай таємна і лише після кількох місяців з'явилася інформація стосовно неї.

Так, чоловіку приписують державну зраду, адже вважають, що він займався "шпигунством". За версією слідчих ФСБ, він збирав у Криму і передавав владі України відомості, що становлять державну таємницю РФ – йому загрожує 20 років в'язниці.

Наразі ж український адвокат розповів, що до нього звернулися родичі затриманого та попросили допомоги.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Викрадений українець Яцкін

"Хочу розповісти про ще одного українського політв'язня, чию долю розчавило ​​катком російської репресивної машини. Громадянин України і житель Криму Іван Яцкін. Його родичі звернулися до мене по допомогу – і я прийняв доручення на його захист", - написав він.

За його словами він вже зустрівся з чоловіком та зробить усе можливе, аби допомогти українському патріоту.

"Я зустрівся в кінці минулого тижня з Іваном у СІЗО Лефортове. Для мене абсолютно очевидно, що він є патріотом України і він дуже розраховує на підтримку українського суспільства і держави його самого і його близьких. Зараз я перебуваю в Києві і розраховую заручитися підтримкою відповідних державних структур, а також профільних громадських та правозахисних організацій", - підсумував Полозов.

Скріншот допису

Нагадуємо, що з’явилась інформація про те, що місія ОБСЄ у порушенні Мінських домовленостей звинуватила також українську сторону.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Куликовому Донецької області один із окупантів відкрив вогонь по інших бойовиках.

Також портал Знай.ua писав, що на тимчасово непідконтрольних територіях Луганської області знов помітили російську військову техніку, яка порушує мінські угоди.