Прогноз від Наталки Діденко

Цей день є святковим для України – День Соборності. І погода вирішила принести нам невеличкий подаруночок на честь свята. Об'єднання країни проявиться в таких погодних умовах, як сніг і мокрий сніг, сильний вітер і холодна, але недостатньо, погода. У середу в більшості областей пройдуть дощі і мокрий сніг, хоча півдню опади можуть і відмовити, і буде тільки сильно щільна хмарність. А таке довгоочікуване сніжне щастя нам принесе атмосферне фронт з Балтії і Скандинавії.

Спочатку опадів дочекаються північні й західні області, а потім пройдуть до півдня. Також народний синоптик попередила про сильний вітер. Він буде північно-західним і досягне штормових поривів. Так як до нього додадуться ще й опади, то на вулиці буде зовсім некомфортно. Наталка порадила не обов'язково одягатися тепло, але бажано з захистом від вітру і вологи.

По температурі в нашій країні повітря буде холоднуватим. Стовпчики термометрів піднімуться лише до нуля вдень і вночі, і тільки на півдні поки ще буде тепло – від +3 до +6 градусів. У столиці в середу теж будуть дощі, що переходять в мокрий сніг та сильний вітер. Так як погода не найкраща, то і на дорогах прогнозується неприємна ситуація, а значить і більше заторів.

Погода в Україні, фото: Наталка Діденко Facebook
Погода в Україні, фото: Наталка Діденко Facebook

Офіційні дані Укргідрометцентру

Синоптики повідомили, що оголошено перший рівень небезпеки, так як пориви вітру можуть сягати від 15 до 20 м/с. Також по всій території країни будуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу вдень, вночі вони не очікуються. Температура знизиться тільки на пару градусів. На заході вдень вона буде від 0 до +4 градусів, на півдні – від +2 до +6 градусів, на півночі – від –1 до +1 градуса, а на сході – від +1 до +3 градусів. Вночі на заході від -1 до +3 градусів, на півночі – від -1 до +2 градусів, на сході – від 0 до -2, а на півдні – від -2 до +1 градуса.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Погода в Україні, фото: Український гідрометеорологічний центр
Погода в Україні, фото: Український гідрометеорологічний центр

Точний прогноз погоди за даними Meteopost

В Україні вночі буде досить тепла погода. У північних областях особливо тепло, до +3 градусів. Така ж температура в Черкаській, Полтавській і Харківській областях, а ще в Криму і в Одеській області. Холодно поки ще в Закарпатській області – до -6 градусів. А от в інших частинах від -1 градуса до +1.

Погода в Україні, фото: Meteopost.com
Погода в Україні, фото: Meteopost.com

Вдень повітряні потоки трохи змінять градацію температур по країні. Залишиться холод в Закарпатській області – від 0 до -5 градусів. Верхня половина України ще частина Запорізької області порадіють температур від +1 до +3 градусів. Винятком стане лише Черкаська область, в якій до +5 градусів вдень. В Одеській, Миколаївській та частині Херсонської області температура буде ще вище – від +5 до +9 градусів. По смузі Івано-Франківськ, Умань, Кропивницький, Запоріжжя, Мелітополь температура буде середньою – близько +5 градусів.

Погода в Україні, фото: Meteopost.com
Погода в Україні, фото: Meteopost.com

Як повідомляв Знай.uа у міністерстві освіти і науки придумали нові зміни для студентів і вузів.

Також Знай.uа писав, що стартувала нова схема отримання субсидій, деяким потрібно готувати документи, а хтось може залишитися за бортом. Нового опалювального сезону чекати не потрібно.

А ще Знай.uа писав, що сьогодні День соборності України, свято з цікавою історією і традиціями.