22 січня з'явилася заява Верховної Ради, в якому покладається відповідальність на Іран за збитий літак МАУ біля Тегерана. Документ оприлюднено у виданні "Голос України".

Так, парламент чекає на офіційні вибачення Ірану за збитий український літак і загибель екіпажу і пасажирів, а також закликає Ісламську республіку визнати свою повну відповідальність.

"Верховна Рада наполягає на необхідності проведення прозорого, незалежного і всебічного розслідування обставин цієї трагедії і закликає керівництво Ірану до відкритого співробітництва з іноземними державами та міжнародними організаціями, а також надання всякого можливого сприяння їх роботі", - зазначається в заяві.

Також парламент просить світову спільноту та міжнародні організації підтримати Україну в її наполягання щодо проведення розслідування, встановлення всіх винних, їх належного покарання, повернення тіл загиблих і здійснення Іраном компенсаційних виплат.

Авіакатастрофа в Ірані, фото: Reuters
Авіакатастрофа в Ірані, фото: Reuters

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Верховна Рада закликає Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО) вжити заходів щодо своєчасної оцінки ризиків польотів цивільної авіації з метою запобігання подібних трагедій у майбутньому, а також звертається до всіх міжнародних партнерів з пропозицією спільно розробити для цього дієві політичні та технічні механізми", - підкреслюється в документі.

Нагадаємо, президент Ірану Хасан Рухані передав лист президенту України Володимиру Зеленському щодо катастрофи літака МАУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Ірані експерти Судово-діагностичного центру встановили особи ще 69 загиблих в авіакатастрофі.

Також портал Знай.uа писав, що відомо про розшифровку "чорних ящиків" збитого літака МАУ.