Українців дуже стривожили інформацією про небезпечний вірус в Китаї, однак загроза набагато ближче ніж 7 тисяч кілометрів від Пекіна до Києва. Так, Держспоживчслужба України не рекомендує громадянам купувати курятину і яйця в місцях стихійної торгівлі.

Про це заявив начальник Управління здоров'я та благополуччя тварин держслужби Микола Сонько.

Яйця, фото: Ezoterika.me
Яйця, фото: Ezoterika.me

Дані рекомендації пов'язані з тим, що 18 січня на промисловому підприємстві "Хутір" у Вінницькій області зафіксували загибель птиці, а лабораторні дослідження встановили діагноз "грип птиці" типу А субтипу H5. Експерт заявив, що пташиний грип належить до транскордонних захворювань, які неможливо зупинити на кордоні, адже основним чинником поширення є інфіковані дикі перелітні птахи.

Курка, Главком
Курка, Главком

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

За його словами, під час спалаху пташиного грипу існують ризики і для людей. Незважаючи на відсутність доказів, що джерелом захворювання людей можуть стати інфіковані яйця і м'ясо, українців закликають не вживати неперевірені продукти.

"Ці продукти потрібно купувати тільки на офіційних ринках, в магазинах і офіційній торговельній мережі. Також м'ясо птиці не варто вживати без попередньої термічної обробки", – повідомляє Держспоживчслужба України.

Нагадаємо, смертельний коронавірус не зупиняється: у Китаї 11 мільйонів людей опинилися в пастці.

Як повідомляв Знай.uа що таке менінгіт: симптоми, причини, лікування.

Знай.uа писав, Трамп заявив про план США щодо стримування смертельного китайського вірусу.