З'явилася інформація, що в Україні розпочався сезон важкого грипу. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені А. А. Богомольця доктор медичних наук, професор Ольга Голубовська.

Свинячий грип в Україні

"Грип — непередбачуваний, адже все розвивається дуже швидко. Ніхто не може знати, чи переживе він цей сезон чи ні. Зараз немає належної настороженості. Люди довго хворіють вдома, не звертаючись за медичною допомогою. Іноді — непробачно довго. Страшно, коли буквально за кілька днів ми втрачаємо молодих активних людей через стан, який можна було запобігти", - повідомила вона.

Також лікар розповіла, що на сьогоднішній день інформація про важких пацієнтів частіше надходить із західних і центральних регіонів країни. До того ж, не обійшлося і без смертей: 31 грудня помер чоловік з групи ризику. У тяжких хворих, на жаль, часто виявляється свинячий грип.

За короткий період часу (2-3 дні) в легенях відбуваються незворотні зміни. Також цей вірус грипу "воліє" людей з груп ризику (що мають зайву вагу, страждаючих цукровим діабетом, бронхіальною астмою, вагітних жінок та інших).

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Свинячий грип в Україні

Голубовська закликає українців з груп ризику робити щеплення від грипу. На кінець року прищепилися майже 224,5 тисячі осіб. Однак, за словами лікаря, щеплення повністю не запобігає захворювання.

"Пам'ятайте, що у кожної людини грип з неважкого в будь-який момент може стати важким. Тому хворого, особливо з груп ризику, потрібно спостерігати в динаміці. Важкий грип, як правило, починається яскраво: температура піднімається до 38 градусів і вище, турбують виражена слабкість, головний біль, болісні відчуття печіння за грудиною. Може бути кашель, а нежить з'являється пізніше. Щоб розпізнати грип, бажано використовувати швидкі тести. Але буває, що негативний результат тесту не виключає діагноз", - попередила вона.

Нагадаємо, що ротавірусна інфекція - це захворювання, викликане ротавирусами. Перші симптоми захворювання - блювота і діарея.

Як повідомляв портал Знай.ua, дослідники з Університету Пенсільванії, США змогли удосконалити променеву терапію, яку використовують для лікування хворих на онкологічні захворювання.

Також портал Знай.ua писав, що у Львівській лікарні №19 була проведена перевірка, яка виявила кричущі порушення в утриманні хворих і надання їм медичної допомоги.