Євген Кравцов вже 2,5 роки керує "Укрзалізницею" і за цей час у нього склалися досить напружені стосунки із колишнім і теперішнім міністрами інфраструктури. Також в кінці грудня Кравцов заявляв про бажання звільнитися, проте тепер він відмовляється однозначно відповідати на це питання.

Так, він розповів, що думає про невдоволення пасажирськими поїздами, відповів на питання про тарганів у вагонах, крадіжках на тендерах і про інтернет в Інтерсіті в інтерв'ю для BBC Україна.

"Питання якості пасажирського рухомого складу прямо пропорційне кількості грошей, вкладених у його оновлення. Законом передбачено, що фінансування витрат на капітальні інвестиції має здійснювати держава. Альо, на жаль, ми маємо ситуацію, що цей механізм не працює. Від держави йдуть нульові інвестиції в рухомий склад. Ми маємо використовувати власні кошти. Впродовж минулого року ми здійснювали багато заходів, покращили підходи до обслуговування потягів, до прибирання", - розповів він.

Хюндай зі Львова на Київ.. читаю і тут раптом око якийсь рух бачить справа . Аж здригнулася... повзе собі тарган...

Geplaatst door Hanna Hopko op Zondag 19 januari 2020

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Він розповів, що на даний момент поліпшили прибирання вагонів, якої раніше займалися провідники, а тепер спеціалізовані бригади, які значно поліпшили рівень обслуговування.

"Хоча є інша сторона - це питання якості вагонів. Найбільше скарг викликають старі вікна, з яких дує, зношені туалети, опалення. Ми знайшли модель, як мінімальними коштами провести капітальний ремонт по цих позиціях. Це заміна вікон на нові склопакети, заміна санвузлів, заміна опалення. Підрахували, що за такою формулою можна провести оновлення одного вагона за мільйон гривень. Для порівняння - повністю новий вагон вартує сьогодні 25 млн гривень, а капітальний ремонт - 11-12 млн гривень", - розповідає він.

Хоча пасажири і зараз скаржаться на бруд у вагонах і навіть знаходять тарганів. Кравцову також поставили запитання щодо хамства провідників, на яке дуже часто скаржаться українці.

"Звичайно, виникають конфліктні ситуації, ми це розуміємо і усвідомлюємо. Я не можу сказати, що це нормально чи ненормально, це даність, яка є. Є декілька речей, які ми робимо для того, щоб покращити ситуацію і якість персоналу. Перше — у нас працює гаряча лінія з фіксації таких скарг. По кожному такому випадку, коли є сигнал про нечемну поведінку персоналу, проводимо детальний аналіз", – розповів він.

Також журналісти поцікавилися питанням, яке давно хвилює українців - Wi-Fi в Інтерсіті.

"Є підписаний меморандум між урядом і операторами про покриття території України швидкісним інтернетом. Це дасть нам змогу простіше організувати швидкісний інтернет у потягах, коли будуть відповідні базові станції. Друга - у нас є внутрішні плани з реалізації цього проєкту. Зробити Wi-Fi у потягах "Інтерсіті" плануємо впродовж 2020 року", - пообіцяв Кравцов.

Нагадаємо, у мережі показали, як Укрзалізниця знущається над пасажирами.

Як повідомляв Знай. ua, відомий артист постраждав від банди, яка полює на українців у поїздах.

Також Знай. ua писав, що Україну заходить найуспішніший ж/д оператор Європи, доля Укрзалізниці вирішена.