Підозрюваній у замаху на життя бізнесмена з Івано-Франківської області, Ірині Гриценко в'язницю замінили на цілодобовий домашній арешт.
Зміна запобіжного заходу стосується справи про замах на життя бізнесмена з Прикарпаття 61-річного Михайла Чекурака.

Фото: Інна Грищенко (з відкритих джерел)


Про це в коментарі РБК-Україна повідомив адвокат Віталій Ковальчук.
він заявив про рішення 23 січня, яке ухвалив Київський апеляційний суд, скасувавши таким чином рішення Печерського райсуду Києва про продовження арешту Грищенко.

Підставою для скасування рішення стало велику кількість процесуальних порушень повідомив Ковальчук

Цілодобовий під домашній арешт триватиме до 24 лютого.

Детальніше про замах на Чекурака:

  • Ветеранів АТО, які також фігурують у справі про вбивство Павла Шеремета, підозрюють у замаху на бізнесмена, що стався 13 липня 2018 року.
  • Тоді Чекурак, повернувшись додому, знайшов у себе на тротуарі саморобний вибуховий пристрій
  • Скоріш за все він був встановлений на автомобіль, але не спрацював, відкріпився від днища автомобіля і залишився на асфальті, коли автомобіль виїхав з подвір’я.
  • Слідчі того ж дня розпочали розслідування. Серед іншого провели кілька експертиз речових доказів, зокрема молекулярно-генетична (порівняння за ДНК). За підсумками вийшли на підозрюваних.
  • Інна та Владислав Грищенки свою причетність до злочину заперечують.

Раніше Міністерство внутрішніх справ заявило, що подружжя Інна та Владислав Грищенко нібито були організаторами вбивства журналіста Павла Шеремета і їх підозрюють у виготовленні саморобного вибухового пристрою.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще


Нагадаємо, раніше 27 грудня, Печерський суд Києва прийняв рішення продовжити арешт ветерану АТО Інні Грищенко ("Пумі"), яка підозрюється у замаху на життя бізнесмена з Івано-Франківській області, до 24 лютого 2020 року.


Як повідомляв портал "Знай.ua", підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко повідомив, що до резонансної справи був знайомий лише з лікарем Юлею Кузьменко


Також "Знай.ua" писав, що в Україні активно триває розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.