Сьогодні в православ'ї день Єрмила та Стратоніка. Інші назви свята: "Єрмил – всім і вся милий", "Ярема", "Єрьомін день", "Ярема на печі", "Єлизар".

Цар Лікіній правив в місті Сингідон, яке зараз називається Белградом. Тоді в 3-4 століттях Єрмил служив дияконом і проповідував Боже Слово. Його віра була непохитною. Тому, як тільки цар дізнався про його діяльність, то відразу ж наказав ув'язнити диякона у в'язницю. Його катували, але він не відмовився від віри, тому його засудили до смерті і втопили в Дунаї.

Єрмилу сторожував в ув'язненні Стратонік, який виявився не тільки його другом, але і таємно сповідував християнство. Він лив сльози, дивлячись на тортури і катування Єрмили. Це побачили і викрили його в християнській вірі, за що теж катували і втопили в річці. Через три дні християни знайшли їхні тіла на березі і поховали за містом.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Народні прикмети на 26 січня

Зазвичай ці дні були дуже холодними в наших краях, тому в народі було прийнято проводити весь день вдома. Також сьогодні спостерігали за кішкою, яка живе в будинку. Вже тоді за поведінкою тварини передбачали, якою буде погода. Ці прикмети дійшли і до наших днів, але не всі. Ми тільки знаємо, що якщо кішка згорнулася клубочком і сховала мордочку, значить будуть сильні морози.

Кішка була не просто домашнім улюбленцем, з нею пов'язували багато повір'їв, її поважали, бо вважали, що вона лікує хворих, коли притискається до хворого місця. Вона служила і містичним радником, а ще ніколи не лягала на погане місце. Якщо селянина долало незрозуміле нездужання, то треба було постояти або полежати на тому ж місці, що й кішка.

Як повідомляв Знай.uа, паспорт українцям більше не потрібен.

Також Знай.uа писав, в Україні під підозрою на коронавірус вже є три людини.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила ще один спірний закон. Українці вже придумали йому назву.