Мешканка околиць селища Зайцево (Донецька область) Ірина Борисова розповіла українським журналістам досить трагічну історію про звірства і тортури путінських бойовиків. Так, жінка поділилася спогадами про те, як на Донбасі з'явилися дивні люди зі зброєю в руках.

Бойовики ДНР: фото: 24tv.ua
Бойовики ДНР: фото: 24tv.ua

Ще до початку бойових дій сім'я Борисової займалася бізнесом. У них в Горлівці були магазини і торгові бази. І як розповіла Ірина, перші росіяни почали з'являтися у Горлівці ще в 2013 році. А ось через майже 5 років в 2018 році снаряд прилетів у двір Ірини Борисової.

До нещастя, її мама в ті дні гостювала у неї і сильно злякалася. Ірина знову відвезла її до рідних – в Київ, де вона невдовзі й померла. Поховати на батьківщині маму вона не змогла – кладовище знаходиться під контролем бойовиків. Поїхати разом з чоловіком вони не могли – у них на руках залишалися батьки Юрія, які теж сильно хворіли.

Ірина Борисова, фото: "РадиоСвобода"
Ірина Борисова, фото: "РадиоСвобода"

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Коли пролунав дзвінок, відкривати пішов чоловік. Його не було досить довго, а потім до нас на кухню зайшли озброєні люди. Один з них приставив до моєї голови автомат і сказав: "Повільно". Я не відразу зрозуміла, що відбувається, але тут завели побитого Юру. Сказали збиратися, зараз будемо їхати. "Куди?" – питаю. "Куди треба – туди й поїдеш", – відповідають. Я попросила надіти спортивні штани і якусь кофту. Дозволили. Поки одягалася, увірвався один з бойовиків, став підганяти. Не знаю, як він не помітив у спальні портрет сина з присяги, де Олег стоїть з автоматом в руках і біля величезного прапора України", - розповіла Ірина.

Її, чоловіка Юрія і її сестру завантажили в машину і вивезли у невідомому напрямку. Пізніше з'ясувалося, що їх вивезли в "підвали" в Єнакієво за те, що сусіди розповіли про сина Борисових. Він пішов на фронт у 2014 році добровольцем. Ірина розповіла, що її не били, а тільки пхали і штовхали прикладом, могли стукнути, але не били. А сестру били сильно. Як зазначила Ірина, били українці, які перейшли на бік "ДНР".

"Пам'ятаю, як збіглися ці орки". Брудні, смердючі, в гумових капцях. Якщо є пекло, то воно було там. В Єнакієвому. Сестрі вивертали суглоби. А у мене так піднявся цукор, що все пересохло в роті. Сестра потім запитувала, як я змогла оволодіти собою. А я просто фізично не могла говорити", - додала жінка.

"На "підвалі" найстрашніше було чути крики. Тепер вже думаю, це були українські військовополонені. Від тих стогонів волосся дибки ставало. Потім говорили, що їх різали на шматки. І їх дійсно різали. Я чула таке. Людина не може кричати, коли їй просто боляче. Так кричать, коли дійсно рвуть на частини. Ще пам'ятаю розмову наглядачів про те, як розстріляли сім'ю з двома дітьми", - розповіла Борисова.

Нагадаємо, Зеленський розповів про мир між Україною і Росією.

Як повідомляв Знай.uа стріляють всім, що під руку потрапляє: Донбас трясе від звірства російських окупантів, є поранені.

Знай.uа писав, наплювали на всі домовленості: на Донбасі найманці Путіна "шукають" українських захисників безпілотниками.