З 2020 року мінімальна зарплата у Польщі буде 2 450 злотих, але в підсумку вона зросла ще більше – до 2 600 злотих брутто (16,5 тис. грн).

Таким чином "мінімалка" в Польщі зросла у 2020 році, в порівнянні з минулим роком, на 350 злотих, або на 15,6%. В Україні також підвищили мінімальну зарплату і з 2020 року вона становить 4723 грн. Це на 550 гривень більше, ніж у 2019 році (4173 гривні). Разюча різниця і йце при тому, що ціни на споживчий кошик у країнах практично однаковий.

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

Відповідно, зростуть і погодинні оклади робітників. За годину роботи тепер будуть платити мінімум 17 злотих брутто (108 грн) – "чистими" на руки" це 12,85 злотих/годину нетто. Зростає і середній рівень зарплат по країні.

Польська влада не збираються зупинятися на досягнутому, і вже повідомили, що в планах їх уряду підняти мінімальну зарплату ще раз до кінця 2020 року, до 3 000 брутто. В Україні підвищення мінімальної зарплати більше не заплановано цього року.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

МЗС Польщі, 24 канал
МЗС Польщі, 24 канал

Польський уряд намагається підвищувати нижню планку розміру оплати праці, щоб утримати біля себе низькокваліфіковану робочу силу, кажуть експерти.

"Які ставки будуть в Німеччині ще не зрозуміло, але Чехію Польща вже майже наздогнала. У Польщі фактично немає нелегального працевлаштування. Дуже жорсткі перевірки і штрафи. Може десь в сільському господарстві і є ті, хто офіційно не працевлаштований. Але це велика рідкість", — зазначила директор агентства з працевлаштування за кордоном Work Garant Тетяна Бугакова.

Нагадаємо, заробітчани масово тікають з Польщі, новий "друг" подав руку допомоги.

Як повідомляв Знай.uа як правильно подорожувати до Європи безвізу: які документи потрібні, скільки взяти з собою і правило 90 на 180.

Знай.uа писав, не тільки полуниця і будівництво: заробітчани підкорили Польщу незвичайним способом.