Колишній посол Польщі в Японії Яцек Ізидорчік зробив звернення до прокуратури та Верховної контрольної палати зі скаргою на гендиректора зовнішньополітичного відомства Польщі Анджея Палежа.

Про це стало відомо завдяки повідомленням польських ЗМІ.

Яцек Ізидорчік, Onet
Яцек Ізидорчік, Onet

Відомо, що Яцек Ізидорчік — юрист з Лодзинського університету, який після того, як партія "Право і справедливість" прийшла до влади, став послом Польщі в Токіо. Влітку минулого року Ізидорчіка достроково зняли з посади. Він подав заяву під назвою "Повідомлення про правопорушення, перевищення повноважень, невиконання зобов'язань, надання недостовірних відомостей, порушення захисту інформації, створення помилкових доказів і наклеп".

У списку посадових осіб, обвинувачених у всіх цих діях, – вісім прізвищ, зокрема, керівник Управління контролю і аудиту МЗС, директор Управління генерального директора Міністерства закордонних справ і заступник директора Міністерства фінансів.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Проте головним обвинуваченим виявився генеральний директор Міністерства закордонних справ Анджей Папєж, службовець в МЗС з початку 1990-х років. Папєж є провідним представником польської дипломатії — він вирішує, хто і на яку посаду призначається.

МЗС Польщі, 24 канал
МЗС Польщі, 24 канал

"На практиці, враховуючи слабку позицію міністра закордонних справ Яцека Чапутовича, Папежа вважають найважливішою людиною польської дипломатії", - йдеться в матеріалі.

Саме Папєж довів до звільнення Ізидорчіка з посольства в Токіо влітку минулого року. У повідомленні прокуратурі експосол стверджує, що Папєж робив це неодноразово, порушуючи закон.

"Глава МЗС — це людина, яка насправді не керує цим міністерством, - чим, не ховаючись, хвалилися навіть деякі чиновники Міністерства закордонних справ", - зазначає експосол.

Нагадаємо, заробітчани масово тікають з Польщі, новий "друг" подав руку допомоги.

Як повідомляв Знай.uа як правильно подорожувати до Європи безвізу: які документи потрібні, скільки взяти з собою і правило 90 на 180.

Знай.uа писав, не тільки полуниця і будівництво: заробітчани підкорили Польщу незвичайним способом.