ОНОВЛЕНО: за тверженнями "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" зафіксований випадок захворювання НЕ новим кітайським коноравірусом.

Новий смертельний коронавірус 2019-nCoV вже в Україні. Про це свідчать результати дослідження державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України".

Скріншот, фото з facebook

За словами експертів, за епідсезон 2019-2020рр. закладами охорони здоров'я, які здійснюють дозорний епідеміологічний нагляд за хворими на грипоподібні захворювання (ГПЗ) та тяжкі ГРІ (ТГРІ), доставлено до вірусологічної лабораторії ДУ "КМЛЦ МОЗ України" 73 зразки для дослідження на грип.

"За результатами досліджень 67 зразків, проведених методом ПЛР, отримано 12 позитивних результатів: грип А (H1N1) - 3, грип А нетипований – 1, грип В - 3, аденовірус- 2, бокавірус – 1, короновірус- 1 та риновірус- 1", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Вірус з Китаю \\ фото Getty Images
Вірус з Китаю \\ фото Getty Images

Новим вірусом можна заразитися під час його інкубаційного періоду, він триває до 14 днів. Інформація про новий коронавірус поки обмежена. Лікарі не мають уявлення, які ризики для людини може викликати мутація вірусу.

Як свідчать дані державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України", за 4 тиждень 2020 року зареєстровано 10920 хворих на грип та ГРІ (за попередній тиждень - 9176), відмічається зростання захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем на 19,0%.
Зростання відбулося за рахунок як дитячого так і дорослого населення.

Дітей захворіло 6733 проти 5349 - за 3 тиждень, зростання на 25,9%, дорослих – 4187 проти 3827, зростання на 9,4%. В структурі захворюваності діти складають – 61,7%, на попередньому тижні – 58,3%. Захворюваність серед школярів зросла на 35,6%, зареєстровано 2869 випадків.

З початку епідсезону щеплено проти грипу 50972 особи, у т.ч. із групи медичного ризику – 4265, епідемічного ризику - 11045 та інших осіб – 35662.

Вірус з Китаю \\ фото Getty Images
Вірус з Китаю \\ фото Getty Images

Випадки зараження вже є у більш як 10 країнах, але від пневмонії померли лише хворі в Китаї. В Україні поки жодного підтвердженого випадку зараження немає.

Нагадаємо, що у мережі з'явився відеоролик, який демонструє те, що насправді відбувається в лікарнях Китаю, де лютує смертельний коронавірус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також "Знай.ua" писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.