Цей день називають або Днем чаклунів, або Павлом Фівейським, або Павловим днем. А все тому що вірили, що сьогодні нечисть у вигляді злих чаклунів і різних відьом передає свої знання, сили і таланти учням. Тому учні практикуються на інших людях і багатьом можуть нашкодити. А Павлів день це, тому що православні вшановують Павла Фівейського, який був першим християнським монахом.

Павло народився в час, коли правив Декія в Єгипті в Фіваді. У ранньому віці він став сиротою і натерпівся від родича, який хотів отримати належний йому спадок. Під час гонінь на християн, цей родич хотів розповісти правителю про віру Павла, тому хлопець пішов у пустелю і прожив у печері 91 рік. Про нього ніхто не знав, але його ім'я відкрилося святому Антонію, коли він жив у тій же пустелі. Тому Антоній знайшов Павла і жив з ним.

Свята 28 січня, фото: Wikipedia
Свята 28 січня, фото: Wikipedia

Чого не можна робити

У цей день заборонено без великої потреби виходити з дому. Якщо вам дійсно потрібно з якоїсь причини вийти, то слід носити оберіг. Також постарайтеся не з'ясовувати стосунки і не спілкуватися з ворогами. Є дуже велика ймовірність конфлікту. Для вагітних є свої особливі прикмети. Не можна сьогодні виходити на вулицю, а також небажано кому-небудь що-небудь давати в борг, та й самі не беріть. Ці заборони існують, щоб нечисть не змогла зашкодити матері та плоду.

Народні прикмети на 28 січня

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Прикмети, прислів'я та повір'я

  • Сильний вітер – до дощів
  • Почався сніг – незабаром повинні прийти морози.
  • Якщо на небі яскраві зірки, то буде хороший урожай льону. А якщо тьмяні, то буде тепло.
  • Ворони вирішили сховатися, чекай морозів, а якщо горобці тихо сидять на деревах – до снігопаду.
  • Щебечуть снігурі – зміниться погода, каркають ворони – скоро прийде тепло.
  • Людям, що народилися сьогодні, 28 січня слід носити берил або малахіт.

Як повідомляв Знай.uа, щоб продовжити життя ще на 10 років, вчені провели дослідження і знайшли рішення.

Також Знай.uа писав, ціни на продукти ростуть все сильніше, навіть найпростіші вже будуть недоступні для українців.

Також Знай.uа писав, що субсидії з нового року будуть отримувати за іншою схемою і то не всі.