Україна планує з наступного тижня обмежити пряме авіасполучення з Китаєм, де зараз борються з епідемією смертельного коронавіруса 2019-nCoV. Відомо, що захворювання вже зафіксовано в 16 країнах світу.

Так, з понеділка, 3 лютого, буде припинено прямі авіарейси між Україною та Китаєм. При цьому скільки діятимуть обмеження, ще невідомо.

Про це заявив в.о. гендиректора "Центру громадського здоров'я" МОЗ України Ігор Кузін на прес-брифінгу 28 січня, передає кореспондент Знай.uа.

Ігор Кузін на прес-конференції, фото Знай.uа
Ігор Кузін на прес-конференції, фото Знай.uа

"Перевізник оголосив, що припиняє єдине пряме сполучення з Китаєм, поки ситуація не зміниться. З 3 лютого у нас не буде прямого сполучення", - підкреслив Кузін.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

За його словами, зараз на рівні консультацій з Міністерством закордонних справ України проводяться переговори про можливу евакуацію наших громадян з Китаю.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, як стримують коронавірус в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, київські медики зганьбилися "панацеєю" від коронавірусу: один градусник на 150 китайців.

Також портал Знай.uа писав, що медики у Львові розсекретили діагноз студента з Китаю.