Студент з Дніпра Іван Усевич, який зараз навчається в китайському Ченду, розповів про масову паніку в містах, що заражені коронавірусом 2019-nCoV. Про це пише "Страна".

"Я студент, мені 23 роки. Родом з Дніпра. Перш, ніж поїхати в Китай, три роки навчався у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, на факультеті організація театральної справи. У Китаї я вже п'ять місяців", - поділився він.

За словами Івана, пік вірусу припав на новорічні свята, але зараз у гуртожитку університету залишилося до двадцяти чоловік, а іноземці швидко відлетіли.

Коронавірус з Китаю, фото 24 канал
Коронавірус з Китаю, фото 24 канал

"Єдині, хто залишився це я і хлопці з Африки – дуже дорогі квитки. Але три дні тому через вірус канікули продовжили ще на три тижні. Після чого я зрозумів, що ситуація погана і потрібно летіти в Україну. Я опублікував в Instagram номер банківської карти, щоб мені скидали гроші на квиток. Вже перевели 7 тис. грн", - зазначив студент.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Іван описав справжню ситуацію в заражених містах Ченду та Ухань.

"Я ніколи не бачив, щоб коменданти гуртожитку збиралися всі в один день і щось робили. Сьогодні зібралися всі співробітники. Ходили, перевіряли приміщення. Було видно, що у них паніка. Всі в масках, хоча до останнього саме співробітники кампусу ходили без масок, їм було наплювати. Куратори груп постійно пишуть повідомлення студентам. Вони кажуть, що цей вірус – серйозна проблема, хоча ще кілька днів тому вони говорили, щоб ми не турбувалися" – зізнався він.

студент з Дніпра Іван Усевич, фото: Страна

"В мене є знайомі, які зараз знаходяться в місті Ухань. Я бачу в соціальних мережах, де самі лікарі публікують відео, що на одного лікаря припадає по 100 заражених. Вони не справляються, люди вмирають, їм не вистачає місця в лікарнях, пацієнти сплять на підлозі. Лікарі кажуть, що вірус швидко мутує. Вони виліковують одного, а на другого цей метод вже не діє. У лікарів паніка, самі лікарі починають вмирати. Хоча спецзахист, в якому вони працюють з пацієнтами такий, що можна відправляти в космос. І таких відео з кожним днем все більше", - додав Іван.

Нагадаємо, Україна отримає спеціальні тест-системи, які допоможуть в діагностиці можливого зараження китайським коронавірусом 2019-nCoV.

Як повідомляв портал Знай.uа, декан медичного університету в Гонконзі заявив, що коронавірусом в Ухані може бути заражено більше 40 000 чоловік, що набагато більше, ніж подають офіційні дані.

Також портал Знай.uа писав, що Україна планує з наступного тижня обмежити пряме авіасполучення з Китаєм, де зараз борються з епідемією смертельного коронавіруса 2019-nCoV.