Коронавірус з Китаю 2019-nCoV уже на устах всього світу. Хворобу деякі вже називають новою пандемією. Вперше він був виявлений на початку грудня у китайському місті Ухань, але стрімко і незворотньо поширюється по всьому світу: згідно з останніми даними, станом на 28 січня випадки захворювання коронавірусом виявлені вже в 19 країнах світу.

Коронавірус з Китаю, фото: Twitter @ChuBailiang
Коронавірус з Китаю, фото: Twitter @ChuBailiang

До Києва та України коронавірус з Китаю станом на 29 січня не дійшов.

В американському Центрі системології і системи імені Джона Хопкінса створили онлайн-карту, на якій у режимі реального часу можна подивитися, як поширюється китайський короновірус по планеті:

Коронавірус з Китаю, фото скріншот з сайту

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У Китаї кількість інфікованих перевищила п'ять тисяч осіб, а 131 вже загинули. ВООЗ розцінює рівень небезпеки поширення хвороби в світі і в регіоні як високий. А рівень поширення в Китаї — як дуже високий.

Британська авіакомпанія British Airways призупинила польоти на материковий Китай і назад. Також Лондон застеріг громадян Сполученого Королівства від поїздок до Китаю.

Науковці в Австралії повідомили, що успішно розробили лабораторну версію нового коронавіруса. Вони стали першими, кому вдалося це зробити за межами Китаю. Тепер зразок передадуть Всесвітньої організації здоров'я (ВООЗ) для проведення досліджень. Це дозволить прискорити розробку вакцини.

Нагадаємо, що українські "винахідники" вже продають "вакцину" від коронавіруса з Китаю: подробиці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також "Знай.ua" писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.