Недосконалість медичної реформи може призвести до суттєвого зниження фінансування Протитуберкульозної служби. Петиція із таким висновком з’явилась на офіційному сайті президента Володимира Зеленського.

За словами автора петиції, голови благодійної організації “Українці проти туберкульозу” Віталія Руденка протитуберкульозні заклади ретельно готувались та повністю готові до надання пакету послуг “Лікування дорослих та дітей з туберкульозом”. Проте Руденка непокоїть задеклароване НСЗУ зменшення фінансування протитуберкульозної служби на 20 відсотків, що може призвести до руйнування служби та масовому звільненню її працівників.

Лікарня, фото - Уніан
Лікарня, фото - Уніан

Тому автор петиції просить Зеленського залишити протитуберкульозній службі фінансування з державного бюджету та забезпечити пільговий період для переходу служби на нові умови фінансування, протягом якого відпрацювати реальні структуру та вартість пакету “Лікування дітей та дорослих з туберкульозом”.

Варто зазначити, що зараз Україна посідає друге місце в світі за розповсюдженістю стійкого до лікування туберкульозу та входить до десятки країн світу із найбільшим показником мультирезистивного туберкульозу.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадуємо, що відомий політолог Юрій Романенко назвав медичну реформу, яку “затіяли” в Україні, розкраданням грошей.

Як повідомляв портал Знай.uа, Скалецька розповіла, що буде з лікарнями в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні розпочався новий етап медреформи.