Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 31 січня, підписав закон "Про внесення змін до статті 265 Кодексу законів про працю України" №1233.

Даний документ дозволить удосконалити державний контроль і зменшити необґрунтовані штрафні санкції за порушення норм трудового законодавства. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Варто уточнити, що український парламент 13 грудня прийняв закон, який зменшує високі штрафні санкції для малого та середнього бізнесу за порушення норм трудового законодавства.

Володимир Зеленський, фото president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото president.gov.ua

Нагадаємо, міністр економіки Тимофій Мілованов на своїй сторінці в Facebook прокоментував найбільш спірні положення нового законопроекту про працю. Він зазначив, що в чинному законодавстві не передбачено жодної матеріальної компенсації звільненим працівникам.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти вважають, що законопроект про працю розв'яже руки роботодавцям щодо звільнення працівників за найменші запізнення, втрату довіри з боку керівництва, невиконання розпоряджень і так далі.

Також портал Знай.uа писав, що у центрі зайнятості непрацевлаштовані українці можуть отримати великі гроші. На них можуть розраховувати безробітні, які вирішили зайнятися підприємницькою діяльністю і мають чіткий бізнес-план.